Taavi Aas: sotside ettepanek on eelmisest sajandist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaadi Andres Anvelti ettepanek muuta parkimiskorraldust Tallinnas nii, et laupäeval saaks nii südalinnas kui kesklinnas oma autot tasuta parkida, ajast ja arust.


«Tasuline parkimine aitab parkimiskohti käibes hoida - see tähendab, et pargitakse ajasäästlikult ja parkimiskoht vabastatakse võimalikult kiiresti. Vastupidiselt tasuta parkimisele, mis loob situatsiooni, kus üks parkimiskoht on ühe auto poolt pikalt hõivatud,» ütles Aas linna pressiteenistuse vahendusel.

Aasa sõnul on kavas kasutusele võtta linnasiseste parklatega «Pargi ja reisi» süsteem, mis annab auto parklasse jätnud isikule õiguse kasutada ühistransporti tasuta. Ta avaldas lootust, et linna järgmise aasta eelarve võimaldab «pargi ja reisi» parklad varustada vastavate seadmetega.

«Pargi ja reisi süsteemi arendamise eesmärk on meelitada sõidukijuhte kesklinna sõitmiseks isikliku auto asemel ühistransporti kasutama, kuna linna seisukohalt on oluline loodussäästlikkus ning kesk- ja südalinna liikluskoormuse vähendamine. Sama süsteemi eesmärk on teha ühistranspordi kasutamine sõidukijuhtide jaoks võimalikult mugavaks, andes oma auto parklasse jätnud juhile õiguse ühistranspordiga tasuta sõita. Peagi valmib Ülemiste ristmik, mis loob võimaluse sõita ka Filtri tee ja Tehnika tänava kaudu ning niimoodi vältida kesklinnast läbisõitu,» sõnas Aas.

Aas toetab aga igati Anvelti lubadust, mis võimaldab kontrolli eraparklate üle. «Tänase seisuga on meil eraomand nii puutumatu ja püha, et praktiliselt on võimatu selles vallas tegevust mingilgi moel reguleerida,» lausus abilinnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles