Kaali järvekontsert tuleb siiski

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte andis mullu 18. augustil kontserdi Saaremaal Kaali järve peal.
Jaan Tätte andis mullu 18. augustil kontserdi Saaremaal Kaali järve peal. Foto: Raigo Pajula

Keskkonnaamet andis pärast täiendava info saamist siiski loa Kaali järvel 23. augustil kontserdi korraldamiseks. Publik võib aga olla vaid järve kaldavalli ülemisel osal.

Eelnevalt oli keskkonnaamet loa andmisest loobunud, kuna korraldaja ei olnud nende arvates piisavalt hästi kirjeldanud, kuidas tagatakse kraatriservadel kasvavate kaitsealuste liikide säästmine, kirjutab Saarte Hääl.

«Pealtvaatajatel lubatakse kontserdi ajal viibida ainult treppidel, vaateplatvormil ja üleval jalgraja kõrval 3 meetri laiuses vööndis pääs kraatri sisenõlvadele piiratakse lindiga,» selgitas Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni direktor Kaja Lotman ning lisas, et järelevalvet teeb turvafirma.

Probleem hakkas Kaalis pihta sellest, et vaatamata keskkonnaameti nõudele publikut kraatri sisenõlvadele mitte lasta, oli seda ometi juba aastaid tehtud. Kummalisel kombel ei pööranud sellele varem tähelepanu ei keskkonnaamet ega keskkonnainspektsioon, kuni probleemi tõstatas Tartu ülikooli botaanik Nele Ingerpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles