Sakus peetakse puu otsa ronimise meistrivõistlusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane päev algas ühele Eesti vallavanemale küllaltki tavatult – ta ronis köiega puu otsa ja pidas seal kõne.


Niimoodi talitas Saku vallavanem Kuno Rooba, kes tervitas sel viisil Saku mõisaparki kogunenud arboristide puuronimise meistrivõistlustest osavõtjaid.

Pärast vallavanema tervitussõnu kuulas rahvusvaheline arboristide seltskond ära peakohtunik Douglas Wellsi selgitused võistlusalade kohta. Kavas on kokku viis ala: kiirusronimine, tööülesannete jäljendamine puu otsas, viskeliini heitmine puuvõrasse, kannatanu päästmine puult ning footlock tehnikas ronimine ehk vertikaaltõus topeltköiel aja peale.

Võistluste peakorraldaja Heiki Hanso selgitas, et arborist või puuhooldaja läheb sageli puu otsa oma tööd tegema ilma tõstuki või muu tehnilise abivahendita, kasutades üles jõudmiseks vaid ronimisvarustust. Võistlustel näitavadki arboristid tema sõnul oma kutseoskusi. Kuidas turvaliselt puu otsa jõuda, kuidas seal töötada ja ka seda, kuidas aidata kolleegi, kes on mingil põhjusel hätta sattunud.

Reedel võtavad viiel alal omavahel mõõtu nii mehed kui naised. Laupäeval selgitatakse finaalvõistlusel nii meeste kui naiste parimad. Sellised võistlused toimuvad Eestis teist korda, neid korraldab MTÜ Arboristide Koda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles