Tuhanded inimesed hakkavad homme streikima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussis korda rikkuvaid noorukeid peaks korrale kutsuma kaasreisija.
Bussis korda rikkuvaid noorukeid peaks korrale kutsuma kaasreisija. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga sõnul homme toetusstreik keskliidu nõudmistele seoses töölepingu seaduse muudatustega toimub ja sellega on lubanud ühineda paljude elualade ametiühingud.


Tööseisakus olid täna kella viieks lubanud osaleda energeetikud, tööstustöölised, metallitöötlejad, sõltumatud meremehed, teenindus ja kaubandus ning keskastme tervishoiutöötajad.

Kui palju tegelikult inimesi streigiga hõivatud on, selgub homme, kuid ainuüksi transpordi ja teehoolde töötajaid osaleb üle tuhande. Iga ettevõte valib ise streigi aja ja kestuse, kuid see toimub ajavahemikus 8-18.

Suurim keskliidu kavandatud streigi toetaja on transpordi ametiühing, mis seiskab suuremates linnades ka ühisliikluse. Kõige pikemalt ehk kella kaheksast hommikul kuni kuueni õhtul on bussiliiklus halvatud Tartus ja Põlvas. Tallinnas seisab kogu ühisliiklus ehk siis busside kõrval ka trammid ja trollid hommikul kella 10.15-11.15, Narvas kestab liiklusseisak 8-12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles