Galerii: Sõrve tuletornilinnak ootab külla

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates reedest, 2. augustist on Sõrve sääre tipus avatud külastuskeskus, kus saab näitustega tutvuda, kultuuriüritusi külastada ja kuhu inimesed võivad pakkuda ka Sõrve sääre ja meresõiduga seotud fotosid.

Hävimisohust päästetud ajaloolised tuletornihooned annavad lisaks mereteemalistele väljapanekutele põhjaliku ülevaate Sõrve sääre sündmusterohkest ajaloost ja unikaalsest loodusest, vahendas Saarte Hääl.

150 aastat pärast tuletornilinnaku rajamist saab nüüdses peahoones vaadata kaht püsinäitust. Esimese korruse väljapanek tutvustab Eesti 20 olulisemat tuletorni, neist kõigist on valmistatud täpne väike mudel, uudistada võib vanu tuletornipäevikuid ja ajaloolisi merekaarte. Teisel korrusel ootab huvilisi põhjalik näitus Sõrve rannikul sajandite jooksul põhja läinud laevadest, imelistest pääsemislugudest ja unikaalsetest eksponaatidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles