Kangert üllatas hea kohaga ennastki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Poola velotuuri 9. kohaga lõpetanud Astana klubi profirattur Tanel Kangert tunnistas, et lõppkoht tuli talle teatud määral üllatusena.

«Ma ei läinud Poola üldse tulemust tegema, esikümnesse jõudmine oli pigem üllatav kui ootuspärane,» sõnas ta. «Viimastel etappidel ikka väsisin, pikk võistluspaus andis tunda. Mäest üles läksin jalavaluga ja iga päevaga läks raskemaks.

Aga üldiselt olen fooni ja tehtud tööd arvestades rahul,» sõnas ta. «Juulikuus tuli kokku 102 töötundi, selle pealt nii sõita ei ole enne Vueltat paha.»

Omanäolise ülesehitusega Poola tuuril sõideti esmalt kaks mägist etappi Itaalia pinnal Dolomiitides, seejärel aga liiguti edasi siledamatele Poola teedele.

Tuurile pani punkti 37 kilomeetri pikkune eraldistardist etapp, kus Kangert kaotas parimat aega näidanud Bradley Wigginsile 2 minutit ja 52 sekundit. «Eraldistardis olin ise rumal, jäin veenälga,» nentis Kangert. «Ilm oli väga kuum ja sõitsin raja veel mitu korda enne läbi, aga nagu välja tuli, tegin liiga pikalt sooja. Samas ei oleks parem aeg ka üldarvestuses midagi muutnud, sest vahe kaheksanda mehega oli suur,» sõnas Kangert.

Tuuri kokkuvõttes 8. kohal lõpetanud Ivan Bassost lahutas eestlast lõpuks ligi minut, velotuuri võitjaks kroonitud hollandlasele Pieter Weeningile kaotas Kangert 2.35. Jon Izaguirre Insausti kaotas lõpuks Weeningile 13 ja enne viimast etappi liidrikohal olnud Christophe Riblon 16 sekundiga.

Kangerti hooaja teise poole põhieesmärk, Hispaania velotuur Vuelta algab 24. augustil ja kestab 15. septembrini. Enne seda Kangert enam võistelda ei kavatse, vaid timmib vormi mägedes. «Võistlusi plaani ei võta, sõidan hoopis Andorrasse, kus viibin 10.–18. augustini. Tegu pole treeninglaagriga, lähen sinna omal käel,» täpsustas Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles