Esimesed streigid juba läbi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Tallinnas eelmisel nädalal, kus ametiühingud ja Keskerakond protestisid töölepinguseaduse muudatuste vastu.
Meeleavaldus Tallinnas eelmisel nädalal, kus ametiühingud ja Keskerakond protestisid töölepinguseaduse muudatuste vastu. Foto: Liis Treimann

Täna hommikul kell 7 ning 8 algasid kaks tunniajast streiki Narvas, kus osales umbes 600 inimest.


Ametiühingute Keskliidu juhi Harri Taliga sõnutsi algas seitsmene streik Kreenholmis viimistlusvabrikus ning järgmine kell 8 oli õmblusvabrikus.

Taliga märkis, et kell 8 pidid streikima hakkama ka Tartu ja Põlva bussifirmade töölised. «Kell kaheksa tõusid ametiühingute esindajad püsti riigikogu õiguskomisjoni istungilt, mis kestis 7-9. Kuna see jäi streigi sisse, ei jäänud neil muu üle kui lahkuda,» lisas Taliga.

Praeguse seisuga on teada, et tervishoiutöötajad streigiga ei liitu, samuti peaksid sõitma Edelaraudtee rongid. Taliga märkis, et pole tervishoiutöötajate mitteosalemise tõttu pettunud ning tundis heameelt, et üldkokkuvõttes osalevad streigis nii mitmete elualade esindajad. «Sellist streiki pole veel olnud,» rõõmustas ta.

Ametiühingute juht lisas, et ei stregi ettevõtete vastu, keda see kindlasti mõjutab, vaid töötajate õiguste kaitseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles