Eesti juurtega noored kohtuvad Veneveres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Àrpàd Pomazi (vasakult), Miku Hatem, Johanna Pärnsalu ja Maris Lepp naudivad ainulaadset Eesti suve.
Àrpàd Pomazi (vasakult), Miku Hatem, Johanna Pärnsalu ja Maris Lepp naudivad ainulaadset Eesti suve. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel nädalal sõitis Veneverre 22 välismaal elavat eesti juurtega noort, et veeta peaaegu kaks nädalat eesti keeles kümmeldes.

Neli laagris osalevat noort näivad esimesel kohtumisel olevat eestlaslikult tagasihoidlikud, kuid viisakus, millega nad võõrast inimest tervitasid, on midagi, mida Eestis kahjuks tihti kogeda ei saa. Oli üllatav, et kõik nad räägivad eesti keelt perfektselt.

Johanna Pärnsalu elab Belgias, kuid peab plaani asuda aasta pärast õppima Tallinna tehnikaülikooli. Miku Hatem tuli laagrisse Prantsusmaalt ja Àrpàd Pomozi Ungarist. Maris Lepp elab Eestis ja on üks kaheksast tuginoorest, kes välismaal elavaid eakaaslasi laagris abistavad, pakkudes neile keelekümblust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles