McDonald'si frantsiisivõtjad pahandavad liigsuurte tasude pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si frantsiisivõtjad kurdavad liigkõrgete tasude pärast.
McDonald'si frantsiisivõtjad kurdavad liigkõrgete tasude pärast. Foto: AFP / Scanpix

McDonald'sil on lisaks Ühendriikide müüginumbrite langemisele veel üks probleem – frantsiisivõtjad, kes haldavad 90 protsenti USA McDonald'sitest, kaebavad liigsuurte tasude üle.

Frantsiisivõtjad heidavad ette, et raskustes McDonald's küsib neilt restoranide haldamise eest liiga suuri tasusid – nii rendi, remondi kui ka koolituse ja tarkvara eest, kirjutab Bloomberg.

Frantsiisilepingu alusel Californias McDonald'si restorani pidav Kathryn Slater-Carter ütles, et McDonald's teeb kõik, et kõikvõimalikke tasusid tõsta. Tema sõnul ei ole frantsiisirestorani pidamine enam nii tulus, kui see varem oli.

McDonald'si kõneisik Heather Oldani ütles Bloombergile, et nad jätkavad tööd frantsiisivõtjatega ja tarnijatega, et pakkuda klientidele võimalikult head kogemust ning see eeldab ka investeeringut koolitamisesse ja tehnoloogiasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles