Armukesega seotud skandaali tõttu tagasi astunud Tšehhi ekspeaminister lahutas naisest

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi endine peaminister Petr Nečas tunnistas suhet oma abi Jana Nagyovága, kes paistab Brno kongressil ähmaselt tema selja tagant.
Tšehhi endine peaminister Petr Nečas tunnistas suhet oma abi Jana Nagyovága, kes paistab Brno kongressil ähmaselt tema selja tagant. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi endine peaminister Petr Nečas, kes kaotas koha oma parema käe ja armukesega seotud altkäemaksu- ja jälitamisjuhtumi tõttu, lahutas Praha kohtu sõnul abielu.


«See abielu lahutati. Kaks osapoolt on loobunud õigusest see edasi kaevata,» kinnitas Praha ringkonnakohtu pressiesindaja Michael Kvet uudisteagentuurile AFP.

48-aastane katoliiklasest Nečas teatas abikaasast lahkuminekust juba jaanuaris. 25 aastat abielus olnud paaril on kaks poega ja kaks tütart.

Nečas astus peaministrikohalt tagasi juunis pärast tema büroo juhatajale ja armukesele, 49-aastasele Jana Nagoyovále esitatud süüdistusi võimu kuritarvitamises ja altkäemaksu võtmises.

Politsei sõnul kuulus Nagoyová süütegude hulka ka sõjaväeluure kasutamine Nečase abikaasa jälitamiseks.

Endine peaminister tunnistas armusuhte üles möödunud kuul, mil ta kinnitas ka, et jääb skandaali keskel Nagoyová kõrvale.

Skandaali tõttu puhkes riigis järjekordne poliitiline kriis ning Nečase tagasiastumise järel asendati tema paremtsentristlik koalitsioon 10. juulil tehnokraatide valitsusega, mida juhib vasakpoolne majandusteadlane Jiri Rusnok.

Uut valitsust ootab homme ees usaldushääletus, mida nad suure tõenäosusega ei võida. Sellest hoolimata võib Rusnoki valitsus tuleva aasta mais toimuvate korraliste valimisteni president Milos Zemani toel siiski võimule jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles