Prantsuse lütseum plaanib spordihoone ehitamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone.
Tallinna prantsuse lütseumi hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna linnavalitsus algatab detailplaneeringu, millega luuakse võimalus Tallinna Prantsuse Lütseumile spordihoone rajada.


Hariduse tänav 3 ja Hariduse tänav 3a kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus maa-aluse ja kuni kahe maapealse korrusega spordihoone rajamiseks ning kooli abihoone rekonstrueerimiseks. Planeeritava maa-ala suurus on 0,79 ha. Detailplaneeringu algatamist taotles Tallinna Haridusamet.

Peale algatamist korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks avaliku arutelu ning paneb planeeringualal nähtavale kohale teabetahvli.

Hariduse tänav 3 kinnistul asub Tallinna Prantsuse Lütseum. Arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud ja 1937. aastal valminud neljakorruseline koolihoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Planeeritav maa-ala jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Krundile kavatsetakse ehitada uus maa-aluse ja kahe maapealse korrusega spordihoone, mis ühendatakse maa-aluste tunnelitega krundil asuva Prantsuse Lütseumi koolihoonega ja Hariduse tänav 8 asuva Prantsuse Lütseumi algklasside koolihoonega.

Planeeritava hoone ehitusõiguse ulatuse määramisel on arvestatud lähialal väljakujunenud hoonestust ja muinsuskaitse eritingimusi. Spordihoonega külgnevale õuealale planeeritakse spordiväljakud, mis annab õpilastele võimaluse tegeleda erinevate spordialadega ka vabas õhus.

Spordihoone fassaadide kujundus peab olema neutraalne ning materjali ja välisviimistluse poolest mitte varjutama ajaloolist koolihoonet ning kogu Hariduse tänava terviklikku arhitektuurset ansamblit.

Detailplaneeringu eskiisi koostas QP Arhitektid OÜ. Tallinna linna ehitusmääruse § 14 lõikes 10 määratud isikud ja asutused on eskiislahenduse kooskõlastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles