Suri arhitekt Meeli Truu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeli Truu.
Meeli Truu. Foto: Martin Siplane

Eile suri Tallinna Tornimäe «kaksiktornide» ja Pärnu hotelli Strand arhitekt Meeli Truu.

Truu lõpetas Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi arhitektuurieriala 1969. aastal ning asus tööle EKE Projekti II osakonnas. Üks esimestest tema projekteeritud hoonetest oli Ministrite Nõukogu Asjade valitsusele kavandatud puhkebaasi saun Valgerannas. Truu üks tuntumaid töid on 1985. aastal Pärnusse projekteeritud hotell Strand.

Alates 1992. aastast töötas Meeli Truu arhitektuuri- ja inseneribüroos Nord Projekt. Tema projekti järgi on valminud näiteks büroohoone Rocca al Mares, Tornimäe maja ehk Tartu maantee «kaksiktornid», palju poleemikat tekitanud büroohooned Tartu maantee 18 ja 18a ning politsei- ja piirivalveameti hooned Kolde puiesteel ning Vikerlase tänaval Tallinnas. Lisaks erinevatele ühiskondlikele hoonetele on Truu projekteerinud ka mitmeid elamuid.

Truu sai 1990. aastal Alar Kotli nimelise preemia. Ta oli Eesti Arhitektide Liidu liige alates 1976. aastast, kuuludes 90ndatel pikalt ka liidu eestseisusesse ning aastatel 1998-2000 oli ta liidu aseesimees.

Truu ärasaatmine toimub järgmise nädala teisipäeval kell 14 Tallinna Kaarli kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles