Inspektorid leidsid Saku vallas kakskeelseid tänavasilte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keeleinspektorid leidsid eelmisel nädalal Harjumaal Saku vallas aedadel ja hoonetel kakskeelseid tänavasilte, mille omavalitsus peab kahe kuu jooksul asendama.


Keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser ütles BNS-ile, et inspektorid leidsid kakskeelseid silte Sakust Metsa, Pärna, Tormi, Murru, Tehnikumi, Kesk, Asula ja Aasa tänavalt ning Kiisalt Kurtna teelt.

Keeleinspektsioon andis Saku vallale aega kakskeelsete tänavasiltide asendamiseks 10. augustini.

Mai alguses leidsid keeleisnpektrorid mitmeid kakskeelseid silte Tallinnas Mustamäel, Kristiines ja Põhja-Tallinnas.

Keeleinspektorid tegid eelmisel nädalal järelkontrolli käigus kindlaks, et enamik neist kakskeelsetest tänavasiltidest on kõrvaldatud, vaid Mustamäel Kadaka teel raamatutrükikoja juures oli silt endiselt üleval.

Keeleinspektorid leiavad siiani, ligi 18 aastat pärast iseseisvuse taastamist endiselt kakskeelseid tänavasilte.

Klaser nentis, et tihti võtavad omavalitsused probleemi kõrvaldamiseks kakskeelse tänavasildi maha, kuid korrektset tänavasilti asemele ei pane.

«Ei ole silti, ei ole probleemi. Tahaks loota, et see ei muuda päästeameti tööd keerulisemaks,» nentis ta.

Seaduse kohaselt peavad Eesti kohanimed olema eestikeelsed ja ladinakirjalised. Teabelevis, avalikel siltidel, viitadel ja kuulutustel ning geograafilistel kaartidel tuleb kasutada registrisse kantud ametlikku kohanime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles