President andis Neeme Välile kindrali auastme

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis.
Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap.

Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves andis oma tänase käskkirjaga brigaadikindrali auastme kaitseväe peastaabi ülemale Neeme Välile.

Neeme Väli on esimene pärast II maailmasõda kindraliks ülendatud Eesti ohvitser, kes on saanud oma ohvitserihariduse Eestis, NATO ja Euroopa Liidu riikide sõjakoolides ning sõjaväeakadeemiates.

Brigaadikindral Väli teenib kaitseväes alates 1993. aastast. Ta on teeninud NATO Põhja-Euroopa Väekoondise staabis aastatel 2000-2003 ja erinevatel ametikohtadel kaitseväes, olnud Kaitseliidu staabiülema ja Kaitseliidu ülema kohusetäitja.

Neeme Väli on lõpetanud Bundeswehr'i staabi- ja juhtimisakadeemia Saksamaal ja Tartu Ülikooli Õigusinstituudi.

Tema olulisemate autasude hulka kuuluvad Kotkaristi IV, Valgeristi II ja kaitseväe teenetemärk. Lisaks on teda hinnatud paljude ametkondlike teenetemärkidega.

Praegu on Eestis tegevteenistuses neli kindralit - kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, Eesti sõjaline esindaja NATO juures brigaadikindral Vello Loemaa ja kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles