Aru: KGB taust julgeolekutöötajal võib olla lisarisk

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Peeter Langovits

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Peep Aru (RE) ütles, et julgeolekutöötaja KGB taust võib olla lisarisk, kuid ta on veendunud, et kapo ohuhinnangud on piisavad.

«Kurb, et kaitsepolitsei ridades on selliseid inimesi tööl olnud, kes on kasutanud võimalust informatsiooni teise riigi luureorganitele edastada,» kommenteeris Aru tänast uudist riigireetmise kahtlustusest ERR-i uudisteportaalile.

«Ma isegi ei oska öelda palju neid seal töötab - tean seda, et 90-ndate aastate alguses tehnilise poole peale neid inimesi võeti, aga ma olen kindel, et need riski- ja ohuhinnangud on sellised, millega kapos ka korralikult tegeletakse,» lausus ta.

«Kaugemalt vaadates, eks see üks lisarisk ilmselt ole jah. Minule teadaolevatel andmetel on need endise KGB taustaga inimesed tehnilisema töö peal,» sõnas Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles