Tallinna opositsioon nõuab linna meediaraha lasteaedadele

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu opositsioon on lasteaedade toetusraha kärpimise vastu.
Tallinna volikogu opositsioon on lasteaedade toetusraha kärpimise vastu. Foto: Sille Annuk.

Tallinna linnavolikogus opositsioonis olevad parteid esitavad pealinna lisaeelarvesse ettepaneku suunata osa pealinna meediakuludeks plaanitavast rahast lasteaedade toetamiseks.

Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonide ettepanek on liigutada 20 miljonit meediakuludeks mõeldud raha pealinna lasteaedade tegevuse toetamiseks.

Erakondade hinnangul on lubamatu, et keskerakondlik linnavõim keeldub raskel ajal vähendamast linna 50 miljoni krooni suurust propagandaeelarvest, kärpides samal ajal mitmekümne miljoni krooni võrra linna lasteaedade tegevuskulusid.

Linnavalitsuse prioriteedid on opositsiooni arvates väga paigast ära: selle asemel, et toetada lasteaedu, plaanib keskerakondlik linnavalitsus järgmisel aastal avada oma telekanali, mis läheb maksma 30 miljonit krooni aastas.

Opositsioon vastustab ka noorte sporditegevuse eelarve kärpimist 22,8 miljoni krooni võrra. Planeeritav kärbe vähendaks 1. juulist spordiklubidele makstavat pearaha kaks korda.

Linnvalitsus vähendab lisaeelarvega lastehoiule ja alusharidusele minevat summat 52,9 miljoni krooni võrra, kokku oli 2009. aasta linnaeelarves selleks algselt planeeritud 766,5 miljonit krooni.

Tallinna tänavune esimene negatiivne lisaeelarve arutelu on planeeritud 18. ja 25. juuni linnavolikogu istungitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles