Ülikoolis hakatakse õpetama spaateenuseid ja liiklusohutust

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžis on sügisest uueks erialaks liiklusohutus.
Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžis on sügisest uueks erialaks liiklusohutus. Foto: Toomas Huik.

Uute erialadena saab ülikoolides alates käesolevast aastast õppida näiteks liiklusohutust, heaolu- ja spaateenuste korraldust, tarkvaratehnikat, küberkaitset ning materjalide ja protsesside jätkusuutlikku energeetikat.

Tallinna ülikool avab alates sügisest Haapsalu kolledžis liiklusohutuse õppekava. Antav kõrgharidus on rakenduslik ning õppima oodatakse eelkõige juba liiklusohutusega seotud erialadel töötavaid inimesi.

«Liiga palju saab inimesi liikluses surma,» põhjendas uue õppekava avamist Liikluskoolitajate Liidu president ja õppekava juht Heli Ainjärv. Tema sõnul on tegu esimese omataolise erialaga Euroopas.

Õppekava eesmärk on kujundada oma ja õppida suunama teiste liiklusohutusele suunatud hoiakuid ja käitumist. Spetsialiseeruda on võimalik liiklusteooria- ja sõiduõpetajaks, mootorsõidukijuhi eksamineerijaks, kohaliku omavalitsuse liiklusohutusspetsialistiks ning liiklusõigusrikkujate täiendkoolitajaks.

Uue õppimiskohana avab Tallinna Ülikool lisaks Haapsalu Kolledžile sügisest ka Tallinnas haldus- ja ärikorralduse kaugõppe õppekava.

Tartu ülikool (TÜ) vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo ütles, et TÜ avab sügisel Pärnu kolledžis uue ingliskeelse magistriõppekavana heaolu-ja spaateenuste disaini ja juhtimise eriala. Õppekava eesmärgiks on võimaldada üliõpilastel omandada valdkonnas terviklik magistritaseme haridus töötamaks vastavat haridust nõudvatel juhtivatel ametikohtadel.

Lisaks teeb TÜ koostööd Tallinna tehnikaülikooliga (TTÜ) tarkvaratehnika, küberkaitse ning materjalide ja protsesside jätkusuutliku energeetika magistrite koolitamisel. Uued õppekavad on rahvusvahelised ja õppekeeleks on inglise keel. Oodatud on nii Eesti kui välismaa tudengid.

TÜs hakkab toimuma tarkvaratehnika õpetamine, millega antakse tipptasemel infotehnoloogiline haridus. Ülejäänud kahele erialale võtab vastu TTÜ. Lõpetajad saavad TTÜ ja TÜ ühise diplomi.

TTÜ vastuvõtuspetsialisti Kirsti Naaberi sõnul lisandub uue ingliskeelse magistrierialana tänavu veel tervishoiutehnoloogia. Audentese ülikoolist ülevõetuna hakatakse TTÜs esmakordselt õpetama rahvusvahelisi suhteid ja Euroopa uuringuid.

Ka bakalaureuse tasemel on uuendused Naaberi sõnul tingitud Audentese ülikooliga liitumisest, mis toob TTÜsse kolm uut õppekava: ärikorralduse, õigusteaduse ning rahvusvahelised suhted.

Maaülikool tänavu uusi õppekavasid ei ava. Pressiesindaja Sirje Pärismaa sõnul on olemasolevad end hästi õigustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles