Aas: Tallinn võtab Harku ja Pääsküla rabad kaitse alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sipelgapesa Pääsküla rabas.
Sipelgapesa Pääsküla rabas. Foto: Egert Kamenik.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitas kirjas linnavolikogu liikmele Matti Martinsonile, et Tallinna rohealade teemaplaneeringus on tehtud ettepanek Harku ja Pääsküla rabad võtta pealinna territooriumil tervikuna kohaliku kaitse alla.

Ka Nõmme üldplaneeringu kohaselt on ette nähtud nimetatud alad rohealadena säilitada.

«Juba praegu pakuvad mõlemad rabad linlastele suurepäraseid puhke- ja spordivõimalusi. Tulevikus on kavas neid võimalusi veelgi suurendada, seetõttu on alade kaitse alla võtmine hädavajalik,» sõnas abilinnapea Taavi Aas.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on see väga hea uudis, et linnavalitsus on asunud rabade kaitse alla võtmise ideed toetama. «Nõmme linnaosa valitsus tegi juba 2004. aastal keskkonnaministeeriumile ettepaneku, et Harku mets lülitataks Natura 2000 hoiualade võrgustikku, kuid ettepanek vastukaja ei leidnud,» rääkis Vakra.

«Pääsküla rabas viivad mitmed Nõmme ja Tallinna koolid läbi loodusõpetuse tunde, augusti lõpuks jõuavad lõpusirgele loodusõpperaja ehitustööd ning rappa kerkib muuhulgas ka ligi 10 meetri kõrgune linnuvaatlustorn. Harku raba valgustatud metsarajad on aga väga populaarsed tervisesportlaste seas,» kirjeldas Vakra.

Varem on linnavalitsus korduvalt võtnud plaani ehitada läbi Harku rabametsa Pääsküla ümbersõidutee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles