Dmitri Ganini peksjad pääsevad kohtu ette minekust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Našistid pronksööl hukkunud Dmitri Ganini pildiga plakatitega Moskvas 2008. aastal.
Našistid pronksööl hukkunud Dmitri Ganini pildiga plakatitega Moskvas 2008. aastal. Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas otstarbekuse põhimõtte alusel kriminaalmenetluse isikute suhtes, keda kahtlustati 2007. aasta aprillirahutuste ajal ainsana hukkunud Dmitri Ganini ja tema tuttava Olegi peksmises.


Viie isiku suhtes lõpetati menetlus oportuniteedi ehk otstarbekuse põhimõttel, mis tähendab seda, et kriminaalmenetluse jätkamine ning isikute kriminaalkorras karistamine pole põhjendatud, kuna nende süü ei ole suur, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Kolmele kahtlustatavale määrati kohustusena tasuda riigituludesse kindel summa, mis oli isikute puhul erinev. Summad jäävad vahemikku 5000 kuni 12 000 krooni.

«Isikuid kahtlustati kehalises väärkohtlemises, mis on teise astme kuritegu. Samuti on nad varem kriminaalkorras karistamata. Seetõttu leian, et määratud rahaline kohustus on käesoleval juhul piisav, tagamaks kahtlustatavate edaspidise õiguskuulaka käitumise,» selgitas Põhja Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste.

Kaks kahtlustatavat viibisid eeluurimise ajal vahi all ja on sellega sisuliselt oma karistuse ära kandnud. Seetõttu ei ole ka põhjendatud neile täiendava kohustuse määramine ja neil tuleb tasuda riigituludesse vaid menetluskulud.


Ühe isiku suhtes lõpetati menetlus kriminaalmenetluse aluse puudumisega, kuna eeluurimisel kogutud tõenditega ei leidnud piisavalt kinnitust kahtlustatava osalemine Olegi peksmises.

Dmitri Ganini tapmise uurimiseks algatatud kriminaalasi on jätkuvalt menetluses.

D. Ganin hukkus 2007. aasta 27. aprilli ööl Tallinna kesklinnas toimunud kakluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles