Vene kaasmaalased soovivad Kremli toetust ajalehe loomiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zarenkov. .
Andrei Zarenkov. . Foto: Peeter Langovits.

Eestis elavad Vene kodanikud otsustasid Tallinnas toimunud Venemaa kaasmaalaste kolmandal iga-aastasel foorumil keskenduda tööle noortega, samuti soovitakse Venemaa toetust Eestis venekeelse ajalehe loomiseks.


Konverentsist osavõtnud kinnitasid reedel vastuvõetud resolutsioonis, et noori tuleb kaasata Tallinna natslikust okupatsioonist vabastamise 65. aastapäeva ning Teise maailmasõja 65. aastapäeva pidustuste ettevalmistamisse.

Vene kaasmaalaste ülemaailmse koordinatsiooninõukogu esindaja Andrei Zarenkov ütles BNSile, et pidustuste korraldamiseks on kavas luua erikomitee. Samuti kavandatakse Zarenkovi sõnul 2010. aastaks Balti riikides elavate kaasmaalaste noorteparlamendi esimest istungit.

Resolutsioonis toonitatakse sõltumatu meedia loomise tähtsust Eestis elavatele Venemaa kaasmaalastele ning vajadust taotleda kaasmaalastega tegelevatelt Venemaa riiklikelt organitelt ja organisatsioonidelt venekeelse ajalehe loomist ning juba tegutsevate trükiväljaannete ja võrguväljaannete toetamist.

Ettepanekuid on kavas arutada Balti riikide kaasmaalaste regionaalsel konverentsil, mis leiab aset novembris Leedus Vilniuses ning ülemaailmsel Venemaa kaasmaalaste kongressil Moskvas, mis toimub 1.-2. detsembril.

Reedene konverents viitas samuti vajadusele korraldada ekspertiis vähemusrahvuse kultuuriautonoomia seadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles