Ettevõtja: saepuru hunnikud ise süttida ei saanud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väo elektrijaama saepuruaunad enne põlengut.
Väo elektrijaama saepuruaunad enne põlengut. Foto: Toomas Huik

Väo Elektrijaama arendaja ja ehitaja OÜ Digismardi juhataja Andres Taukari sõnul poleks nende tütarettevõttele Väo Hakkele kuuluv ja täna öösel süttinud saepurumägi tohtinud ühelgi juhul ise süttida.

Andres Taukar ütles aripaev.ee'le, et nende seniste teadmist järgi ei oleks tohtinud aunad mitte mingil juhul ise süttida.

«Kahju on hindamisel. Meid teeb palju murelikumaks see, et seni oleme teadnud, et aunad niisama ise põlema ei lähe. Ometi nad eile õhtul ise süttisid. Palusime enda tütarettevõttel kiirkorras üle mõõta ülejäänud saepuru ja puiduhakke hunnikud,» selgitas ta.

Elektrijaama juhi sõnul tulekahju neile praktiliselt mingisugust rahalist kahju ei põhjustanud.
«Põhimõtteliselt on ju nii, et ka hõõgumise järel söestunud materjal pestakse läbi,  kuivatatakse ja aetakse ikkagi lõpuks ahju. Seega mingist majanduslikust kahjust rääkida ei saa. Elektrijaama tegevus on ka kindlustatud, kuid usun, et õnnetuse kahju omavastutuse osa ei ületa,» lisas Taukar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles