Benetton eitab Suhhumis kaupluse avamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benettoni pood Moskvas.
Benettoni pood Moskvas. Foto: RIA Novosti/Scanpix

Itaalia rõivafirma Benetton peakorter eitab esinduskaupluse avamist end Gruusiast eraldunuks kuulutanud separatistlikus Abhaasia piirkonnas.

«Benetton on alati järginud selle riigi seadusi, kuhu ta siseneb, nagu ka rahvusvahelisi õigusnorme,» teatas kontserni juhtkond avalikus pöördumises Gruusia rahva poole.

Gruusia meedias avaldatud kirjas väidetakse, et Benettoni Türgi esindus juhindus kaupluse Suhhumis asutamisel üksnes ärilistest huvidest. «Ent kuna see projekt tekitas Gruusias nii ägedat vastuseisu, siis loobusime sellest ning meie kontserni Türgi haru ei teosta Abhaasias mingisugust tegevust,» teatas Benetton.

Mai lõpus avaldasid Thbilisi võimud ja Gruusia äriringkonnad häälekalt protesti Benettoni kaupluse Suhhumis avamise vastu, viidates okupeeritud territooriumide seadusele, mis keelab erafirmadel teha Abhaasias ja Lõuna-Osseetias äri Gruusia võimude loata.

Protesti märgiks sulgesid kõik neli Benettoni kauplust Thbilisis uksed ning avasid need uuesti alles siis, kui Benettoni Türgi-esindus loobus Suhhumis poe avamise plaanist.

Sellest hoolimata avaldas üks Gruusia võrguportaalidest sel nädalal 16. juunil Suhhumis tehtud foto, mis näitab, et sealne Benettoni kauplus töötab ikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles