Narva-Jõesuu saab sise-surfikeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfaja
Surfaja Foto: AP / Scanpix

Narva-Jõesuusse rajatakse lähimaades ainulaadne surfikeskus, kus hoone sees tekitatakse võimsa pumba abil veele surfamiseks vajalikud kunstlained.

Surfikeskus on kavas rajada otse jõesuusse - kohale, kus praegu riivavad silma linna vana katlamaja müürid, kirjutab Põhjarannik.

Vesi, võimas pump, erilise profiiliga pind ja umbes 50 km/h liikuv vesi on 1991. aastal Californias välja mõeldud tehnoloogia peamised iseärasused. Kokku tegutseb maailmas umbes 120 surfihalli, enamik neist USAs ja Aasias.

ASi SunWave juhatuse liige Hardi Murula ütles Põhjarannikule, et projekti maksumus ületab 200 miljonit krooni, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kiitis eelprojekti heaks.

Surfikeskuse peamiste klientidena nähakse umbes 10 miljonit Narva-Jõesuust 200 kilomeetri raadiuses elavat inimest ning mitte ainult ekstreemspordihuvilisi - surfareid, laine- ja lumelaudureid -, vaid ka nendel aladel võhikuid, kes on otsustanud esimest korda lauaga lainetel sõita.

Murula teatas optimistlikult, et keskus avatakse umbes kolme aasta pärast, et see 2013. aastal, kui Narva-Jõesuu tahab Eesti suvepealinnaks saada, juba tegutseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles