Tuleviku ilm ei pruugi sarnaneda praegusega

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antarktika jääkilbi mõõtmed on kogu usaldusväärse mõõtmisajaloo väikseimad ning see seab ohtu ka jääkarud, kes peavad ellujäämiseks elupaika vahetama.
Antarktika jääkilbi mõõtmed on kogu usaldusväärse mõõtmisajaloo väikseimad ning see seab ohtu ka jääkarud, kes peavad ellujäämiseks elupaika vahetama. Foto: AAP/SCANPIX

Põhja-Jäämere jäätase oli möödunud suvel rekordiliselt madal ning kasvuhoonegaaside maht aina kasvab. USA ookeani ja atmosfääri agentuuri (NOAA) värske raporti järgi annab selline tendents põhjust muretsemiseks.

«Äärmuslikud ilmastikuolud olid veelgi sagedasemad ja intensiivsemad, kui me ennustasime,» kirjeldas viimase pooleteise sajandi kuumaedetabeli esikümnesse kuuluvat 2012. aastat NOAA juhi kohusetäitja Kathryn Sullivan.

Sullivani sõnul peaks raport ettevõtjate, kogukondade, põllumeeste ja valitsuste seas teadlikkust suurendama ja aitama hinnata tulevikustsenaariume, mille põhjal võiks astuda vajalikke samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles