Ajastu lõpp? Legendaarne Alekna ei pääsenud 18 aasta järel esimest korda lõppvõistlusele

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgilijus Alekna ei jõudnud Moskva MMil lõppvõistlusele
Virgilijus Alekna ei jõudnud Moskva MMil lõppvõistlusele Foto: SCANPIX

Kergejõustiku MMil Moskvas ei pääsenud Leedu kettaheitekuulsus Virgiljus Alekna lõppvõistlusele. Viimati juhtus midagi sellist 1995. aastal, kui mees esmakordselt MMil osales.

Alekna leppis kvalifikatsioonis kõigest 61.91ga ning see andis mehel 16. koha. 1995. aastal sai ta 59.20ga 19. koha. Pärast seda on leedukas stabiilselt pääsenud kõikidel tiitlivõistlustel vähemalt kaheksa parima hulka.

41-aastase legendi auhinnakapis on kaks olümpiamängude kulda ja üks pronks. Lisaks on ta kahekordne maailmameister. MMidelt on ette näidata ka kaks hõbedat. Euroopa meistrivõistlustelt on auhinnakapis igat värvi medal.

Juba eelmisel suvel oli Alekna lähedal karjääri lõpetamisele. Möödunud aasta novembris kinnitas ta siiski Leedu meediale, et plaanib võistelda oma 10. MMil. Toona lisas ta, et ei soovi lihtsalt osaleda, võid tahab konkureerida kõrgetele kohale. Nii kahjuks seekord ei läinud.

Alekna isiklik rekord 73.88 on maailma kõigi aegade teine tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles