Uuspatriotism sõnastab noorte vastutuse oma kodumaa ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala y-generatsioon (vasakult): Rait Õunapuu, Adeele Sepp, Vallo Kirs, Marika Palm ja Kristian Põldma. Pildilt puudub samuti truppi kuuluv Klaudia Tiitsmaa.
Ugala y-generatsioon (vasakult): Rait Õunapuu, Adeele Sepp, Vallo Kirs, Marika Palm ja Kristian Põldma. Pildilt puudub samuti truppi kuuluv Klaudia Tiitsmaa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval, taasiseseisvumispäeval on Viljandis Kaevumäel uuspatriotistlik laulupidu, millel astuvad üles teadliku elu vabas Eestis elanud artistid, et esitada omakirjutatud isamaalisi laule.

Üks peo eestvedajaid on sel suvel Ugala trupiga liitunud noor näitleja ja lavastaja Adeele Sepp, kelle sügisel esietenduv lavastus «Y-generatsioon» käsitleb samuti noorte suhteid oma riigi ja rahvaga. Sepa arvates peab noorem põlvkond võtma vastutuse ühiskonnas toimuva ees ning lööma kaasa kogukondliku poliitika arendamises.

Teisipäevane laulupidu on küll tasuta, kuid kogutakse annetusi Viljandi Kaare kooli autistide teraapiatoa täiendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles