Viljandimaa töötuse määr on riigi madalaim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laan
Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laan Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa esmaspäeval avaldatud andmed näitavad, et juulis oli Viljandimaal registreeritud töötuid 3,5 protsenti tööealisest elanikkonnast, mis on 0,2 protsendi võrra parem tulemus kui eelmisel suvel.

Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laan ütles madalat töötuse määra kommenteerides, et see ei tule talle üllatusena. Suviti ongi kõnealune näitaja tema sõnul väiksem, sest inimesed leiavad rakendust hooajatöödel. Samuti on töötukassa inimeste töölesaamise nimel tema hinnangul kõvasti vaeva näinud.

Seda, et töötute protsent veelgi väheneda võiks, Laan ei usu. «Arvestades inimeste pidevat liikumist tööturul, vähenemist prognoosida ei julge. Kogemus näitab, et sügisest on oodata töötute arvu kasvu, sest hooajatööd lõpevad ja tööturule tulevad ka noored, kelle edasiõppimise plaanid on muutunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles