Pakiautomaadis olnud saadetis sattus võõra kätte

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti pakiautomaat.
Eesti Posti pakiautomaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veel enne, kui pakki oodanud naine jõudis sellele Eesti Posti postiautomaati järgi minna, oli see sattunud võõra inimese kätte. Postifirma tunnistab, et tegu oli nende eksimusega.

«Soetasin juulikuus internetipoest kosmeetikatooteid ja valisin kohaletoimetamise viisiks Eesti Post post24 teenuse,» kirjutas Tarbija24 lugeja. Juba mõne päev pärast tellimuse vormistamist ehk 20.juulil saabus tema telefoni teade, et pakk on jõudnud pakiautomaati ning seda hoiustatakse kuni 27. juulini.  

«Aga oh üllatust, kui järgmisel päeval tuleb minu telefoni sõnum võhivõõralt inimeselt, kes teatab, et minu pakk on tema käes, kuna ta oli selle leidnud enda kapist, kui läks oma pakile järgi. Ühest küljest olin ääretult tänulik ausale leidjale, kes vaevus minuga ühendust võtma, kuid samas hämmingus, kuidas selline asi juhtuda sai?» imestab lugeja.  

Samal päeval teatas ta meili  teel ka Eesti Postile juhtunust ning palus, et nad esimesel võimalusel selle olukorra lahendaksid, kuid midagi ei juhtunud. Kuna naisel oli tellitud tooteid vaja, siis oli ta sunnitud ise ausa  leidjaga ühendust võtma ning oma pakile järgi minema.

«Arvan siiski, et see oleks olnud Eesti Posti kohus minu pakk tagasi toimetada sinna pakiautomaati, kus ta oleks kuni 27. juulini pidanud olema.» Siis sai ta Eesti Postilt vastuse, et saatke palun uksekood ja muud andmed. «Sellele vastasin, et olen juba paki kätte saanud, kuid äärmiselt pettunud nende suhtumises ja teeninduses ning, et jään ootama nendepoolset ametlikku kirja, mis selgitaks juhtunut,» meenutas ta sündmustekäiku.

Sellele järgnes taas pikk vaikus, postifirmast tulid vaid automaatsed vastused stiilis, et oleme Teie kirja kätte saanud ja vastame esimesel võimalusel. Poolteist nädalat hiljem  pöördus naine uuesti Eesti Posti poole.

«Ütlesin, et ootan juba poolteist nädalat vastust oma kirjale, et seniajani pole keegi juhtunu pärast isegi vabandanud. /…/Samuti nõudsin ma juba põhimõtte pärast tagasi post24 teenusele kulutatud summat milleks oli 2,39€. Ilmselgelt polnud asi selles summas vaid põhimõttes,» kinnitas ta.

Sellele kirjale järgnes kiire vastus, et naise kiri edastatakse vastava osakonna töötajale, kes asjaga edasi tegeleb. Peagi sai klient uue meili, kus küsiti teenusele kulunud summat.

«Saatsin siis selle summa ning ütlesin, mis ma nende teenusest arvan, tänase päevani pole ma näinud sentigi sellest rahast, mis ma kulutasin nende olematule teenusele,» kirjutas naine 13. augustil Tarbija24 saadetud kirjas.

Ta kinnitas, et teda ei vihastanud niivõrd  viga ise, kui see, kuidas Eesti Post oma klienti suhtub ja pretensioone lahendab ehk siis ei lahenda ja eirab.

Tarbija24 pöördus selgituste saamiseks Eesti Posti poole kirja saabumise  päeva õhtul ehk 13. august. 14.augusti hommikul võttis postifirma kliendiga ise ühendust. «Tunnistan et see oli meie viga. Puhas halbade asjade kokkusattumine,» tunnistas Eesti Posti administratiivdivisjoni juht Kaido Padar. Ta selgitas, et ilmselt pani kuller hajameelsusest kaks pakki ühte sahtlisse. «Tunnistame, et panime nö puusse. Selliseid asju ikka juhtub, eriti meie mahtude juures,» nentis ta. Padar lisas, et inimlikku eksimust ei saa kunagi täiesti nulli viia. «Kui ma luban, et see oli meie esimene ja viimane eksimus ning järgmise 30 aasta jooksul midagi sellist ei juhtu, siis ma kindlasti valetan,» rääkis mees.

Padari sõnul on kiire klienditeenindus nende jaoks väga oluline ja seetõttu palgati ka lisatöötajaid. «Aga osa inimesi oli seal puhkusel ja teised ei suutnud piisavalt kiiresti reageerida,» tunnistas mees. Padari sõnul vabandas ta isiklikult kliendi ees ja lubas saatekulu talle hüvitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles