Suvikõrvitsa­uputus!

Tuuli Mathisen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täidetud suvikõrvitsaõied.
Täidetud suvikõrvitsaõied. Foto: Tuuli Mathiesen

Hobikokk Tuuli Mathisen annab nõu, mida põnevat ette võtta suvikõrvitsaga, millest paljudes kodudes üleküllus on.
 

Kõik, kel peenramaal kasvab kasvõi üks suvikõrvitsataim, on suure tõenäosusega tuttavad suvikõrvitsa­uputusega. Kui ikka ühel hetkel vilju tulema hakkab, siis muutub omaette katsumuseks suvikõrvitsad järjest ära tarvitada, et nad puitunuks ja üle ei kasvaks.

Tõenäoliselt tuleb varem või hiljem osa neist viljadest hoidistada, sest pere muutub lõpuks valdavalt suvikõrvitsast koosneva menüü suhtes tõrksaks.

Mul on mitu lollikindlat retsepti, mida igal suvikõrvitsahooajal kasutan. Minu vaieldamatud lemmikud on magusmahe suvikõrvitsahoidis tomatiga ning kabatšoki-ikra.

Sel aastal avastasin aga ühe marineeritud suvikõrvitsa retsepti ja pean tunnistama, et see on tõeliselt mõnus. Hästi särtsakas vürtsine marinaad, mille värvib erkkollaseks kurkum. Näeb välja ilus ja maitseb tõeliselt mõnusalt. Mulle väga meeldivad sellised jõulisema iseloomuga hoidised, mis lisandina kasutades annavad erksust erinevatele roogadele.

Suvikõrvitsaõied pannile!

Kõrvitsaõite söömisega alustasin ühe armsa kokaraamatu soovituse järgi. See itaalia retseptiraamat soovitab ainult mozzarella- ja anšoovisetäidist, ise olen ajapikku hakanud lisama veel ürte ja sidrunikoort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles