Abdul Turay kandideerib Tallinnas SDE nimekirjas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Turay
Abdul Turay Foto: Peeter Langovits

Suurbritannia ajakirjanik ja kolumnist Abdul Turay on andnud oma nõusoleku kandideerimaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas eelolevatel kohalike omavalitsuste valimistel, kirjutab ERRi uudisteportaal.   

Turay ütles ERRi uudisteportaalile, et kandideerimise piirkonnaks on tal Tallinna kesklinn.

Turay sõnul värbas teda SDE Tallinna linnapea kandidaat Andrus Anvelt ja seda kaks kuud tagasi eesmärgiga muuta erakonna profiili rahvusvahelisemaks.

SDE Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt ütles Postimehele, et Turayga peeti läbirääkimisi erakonda astumise osas juba kevadest.

Anvelt märkis, et oli ainult aja küsimus, mil Eestis kodu leidnud välismaa kodanikud kohalikku poliitikasse jõuavad. «Turay on Euroopa Liidu kodanik ja Eesti on osa Euroopa Liidust. Ta on Eesti ühiskonda integreerunud, tal on siin pere. Samuti on ta hinnatud arvamusliider ja seetõttu on igati tervitatav, et ta soovib panustada kohalikku arengusse.»

Abdul Turay on saanud hariduse Londoni Metropolitani Ülikoolis ning Tampere Ülikoolis Soomes. Ta on ajakirjanikuna töötanud muuhulgas ka Hong Kongis ja Taiwanil ning olnud ajalehe Baltic Times peatoimetaja. Lisaks kirjutamisele on Turay Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja ning  külalislektor Tallinna Ülikoolis. Mullu ilmus Turay sulest raamat «Väike valge riik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles