Arvo Pärdi Keskuse filmiõhtud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27.-29. augustil 2013 leiavad taas aset Arvo Pärdi Keskuse filmiõhtud. Juba kolmandat aastat näidatakse soojadel augustikuu õhtutel Katariina kirikus filme, milles olulisel kohal on Arvo Pärdi muusika. Sel aastal on fookuses dokumentaalfilmid.


Tallinna Katariina kirikus linastuvad  ECMi plaadifirma asutajast Manfred Eicherist kõnelev dokumentaalfilm „Helid ja vaikus“ (Sounds and Silence: Travels With Manfred Eicher, rež. Peter Guyer, Norbert Wiedmer, 2009), bulgaaria režissööri Youlian Tabakovi mänguline ja tundlik lugu „Tzvetanka“ (2012) ning taani dokumentalisti Michael Madseni lummavalt filosoofiline film „Igavene haud”(Into Eternity: A Film for the Future). Traditsiooniliselt eelneb kõikidele filmidele sissejuhatus ning sel aastal on keskuse filmiõhtutel heameel võõrustada ka filmidega seotud külalisi,  filmi „Tzvetanka" režissööri  Youlian Tabakovi ning filmi „Helid ja vaikus" peategelast Manfred Eicherit. Filmiõhtute programmi kunstiline juht on Kaarel Kuurmaa.



ARVO PÄRDI MUUSIKA FILMIDES


Kell 18 Katariina kirikus



27.08 Helid ja vaikus (Sounds and Silence: Travels With Manfred Eicher), rež. Peter Guyer, Norbert Wiedmer. Šveits 2009, 88’


28.08 Tzvetanka, rež. Youlian Tabakov. Bulgaaria, Rootsi 2012, 66’


29.08 Igavene haud (Into Eternity: A Film for the Future), rež. Michael Madsen. Taani, Soome 2009, 75’



Kõikidel filmidel on eestikeelsed subtiitrid.



Pileti hind 4€ kõigile. Pileti hind kohapeal 5€

Soodustusi ei ole





Samuti on filmiõhtutel võimalik osta CD-plaate Arvo Pärdi muusikaga.


Filmiõhtuid ja Rahvusvahelise Arvo Pärdi Keskuse rajamist toetab Swedbank.


Vaata lähemalt www.arvopart.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles