Prokurör nõuab topeltmõrvas süüdistatavale mehe eluaegset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves
Kirves Foto: SCANPIX

Prokurör nõuab omavolilises sissetungis ning tüli käigus kahe kodutu mõrvamises süüdistatud mehele eluaegset vangistust.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik taotles Harju maakohtus käival protsessil kohtuvaidlustes omavolilises sissetungis ning tüli käigus kahe kodutu mõrvamises süüdistatud Leonidi süüdimõistmist ja tema karistamist eluaegse vangistusega, teatas BNSile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Süüdistatava kaitsja Rein Kiviloo hinnangul pole süüdistus põhjendatud selles osas, et mõrv pandi toime julmal ja piinaval viisil. Karistuse osas palus kaitsja olla kohtul leebem ja leidis, et õiglane karistus oleks aastates määratud vangistus, mis pole maksimumi ehk 20 aasta lähedal.

Harju maakohus langetab otsuse 26. augustil.

Tallinnas algas neljapäeval protsess mehe üle, kellel lasub süüdistus omavolilises sissetungis ning tüli käigus kahe kodutu mõrvamises. Mees tunnistas end Harju maakohtus süüdi.

Politsei sai võikast veretööst teate ööl vastu 18. novembrit kella 3 ajal, kui Tallinna kesklinnas Reisijate tänaval leiti mahajäetud majast kahe mehe raiehaavadega surnukehad. Veretöö avastamisele järgnenud päeval pidas politsei mõrvadeskahtlustatavana kinni 39-aastase Leonidi, kelle kohus prokuröri taotlusel ka vahi alla võttis.

Kohtueelsel uurimisel selgus, et nii vahistatu kui ka ohvrid olid elu hammasrataste vahele jäänud mehed, kes elasid hüljatud majades. Mullu oktoobris asus Leonid koos 1961. aastal sündinud Sergeiga ja 1964. aastal sündinud Vitaliga ebaseaduslikult elama Reisijate tänaval asuvas hoones. Mullu 18. novembril tekkis meeste vahel samas majas tüli, mille käigus haaras Leonid kirve ning raius kaaslased surnuks.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas kümmekond aastat tagasi tapmises süüdi mõistetud Leonid võttis eeluurimisel mõrvad omaks, selgitades, et veretööni viis meeste vahel puhkenud tüli.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Leonid süüdistuse omavolilises sissetungis ning kahe inimese mõrvas isiku poolt, kes on ka varem tapmise toime pannud, samuti omavolilises sissetungis. Kohus saab sellise süüteo eest määrata kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles