Politsei: kahe mootorratturi hukkumise põhjustas ülisuur kiirus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Kersalus
Avarii Kersalus Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Politseiuurimine tuvastas, et juuni algul põhjustas kahe mootorratturi hukkumise ülisuurel kiirusel kurvis ratta mootoribloki või jalatoe vastu maad puudutamine. Enne kihutama asumist oli mootorratta numbrimärki muudetud.

Tänavu 2. juuni õhtul kella 20.40 Harjumaal Tallinn – Paldiski mnt 39,8. kilomeetril Kersalu küla juures kaotas politsei uurimisandmetel mootorratas BMW S100 RRülisuure kiiruse tõttu paremkurvis juhitavuse, sest suure kalde tõttu puudutas teekatendit mootoriblokk või jalatugi. Mootorratas libises  vastassuunavööndisse ning põrkas kokku seal vastu liikunud sõiduautoga Peugeot 605. Nii mootorratast juhtinud 35-aastane Toomas kui kaassõitjaks olnud 27-aastane Helen hukkusid, jättes vanemata kokku viis last.

Politsei ei olnud veel valmis täpsustama, kui suur kiirus võis mootorrattal olla, sest liiklustehnilise ekspertiisi tulemused ei ole veel valmis. Teelõigul, kus avarii toimus, oli aga märgitud sobivaks kiiruseks 70 km/h. Samuti olid mootorrattal all ainult ringrajal kasutamiseks mõeldud rehvid.

Ringrajarehvidel on politsei sõnul teistsugune rehvi muster, koostis ning nii-öelda töötemperatuur, kus parimad pidamisomadused avalduvad. Samuti kulub selline rehv tunduvalt kiiremini. «Kas ja kuidas rehvid liiklusõnnetuse toimumise kulgu mõjutasid, selgitab määratud ekspertiis,» ütles PPA pressiesindaja Tuuli Härson.

Lisaks tuvastas politsei, et mootorratta numbrimärgi visuaalset kuju oli teibiga muudetud.

«Politsei praktika kohaselt muudetakse registreerimismärgi numbrikuju üldjuhul mingit laadi seaduserikkumise varjamiseks. Näiteks süstemaatilise ja tahtliku liiklusrikkumise või bensiinivarguste toime panemisel,» kommenteeris Härson.

Täpsustatud andmetel jäi Toomasest maha kolm last, Helenil oli kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles