Võlg võtab mõnel perel kogu ranitsatoetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13 lapse vanemad saavad kasutada vaid osa ranitsatoetusest, samal ajal kui viis peret ei näe sentigi.
13 lapse vanemad saavad kasutada vaid osa ranitsatoetusest, samal ajal kui viis peret ei näe sentigi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel sügisel peaks Viljandi linn ranitsatoetust maksma 188 lapsele. Neist mõne vanemad 65 euro suurust toetust siiski ei näe, sest linna ees tekkinud võlgnevuste tõttu tehakse nendega tasaarvestus.

2011. aasta kevadel vastu võetud linnavolikogu määruse järgi on linnavalitsusel õigus toetuseks väljamakstavast summast kinni pidada linna ees sissenõutavaks muutunud võlgnevused. Esimesse klassi minevatest lastest 18 elavad peredes, kellel on linna ees huvikooli- või lasteaiamaksu võlg. Näiteks muusikakooli süvaõppes käiva lapse vanematel võib üle 65 euro suurune võlg tekkida kolme kuuga.

Linna rahandusameti andmetel oli üle 65 euro ulatuv võlg enne kooli algust viiel inimesel ning nende puhul läks kogu toetus võla katteks. 13 juhul oli võlg linna ees väiksem kui ranitsatoetus ja see summa, mis pärast võla katmist üle jäi, kanti lapsevanema kontole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles