Maanteeamet on tänavu väljastanud üle 28 000 juhiloa

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Illustreeriv foto.
Juhiluba. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Maanteeameti liiklusregistri bürood väljastasid tänavu seitsme kuuga 28 127 juhiluba, neist esmaseid 7954.

Seitsme kuuga sooritati maanteeameti liiklusregistri büroodes kokku 12 953 sõidueksamit, millest 8525 olid B-kategooria juhiloa eksamid, teatas maanteeamet.

Esimesel katsel sooritas B-kategooria sõidueksami 57,51 protsenti eksaminandidest. Võrdluseks, 2012. aasta samal perioodil läbis eksami esimesel katsel 57,41 protsenti eksamineeritavatest.

Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kanguri sõnul sõltub sõidueksami hea sooritus suuresti sõidukogemusest ja läbitud kilomeetritest.

«Kõige paremini sooritavad sõidueksami need juhikandidaadid, kellel on juba eelnevalt mõne teise kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus või on saanud palju sõidupraktikat autokoolis või juhendajaga sõites,» selgitas Kangur. «Märgatav vahe on ka nende hulgas, kes sooritavad B-kategooria eksami esmakordselt, ning nende vahel, kes taastavad juhtimisõigust või vahetavad piiratud õigusega juhiluba.»

Väljastatud juhendaja tunnistuste arv on seitsme kuuga võrreldes 2012. aasta sama perioodiga kasvanud kolmandiku võrra: kui mullu väljastati 4311 juhendaja tunnistust, siis sellel aastal 5473.

Toivo Kangur soovitab juhendaja kaasamise peale tõsiselt mõelda. «Juhendamise eesmärk on pakkuda algajale juhile mitmekülgset sõidupraktikat, mis aitaks tal veelgi rohkem sõidukogemust saada, juhile vajalikke oskusi omandada ning selle läbi ohutuks juhiks kujuneda,» rääkis Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles