Xavi: eelmisel hooajal ei mänginud Barcelona taktikaliselt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona keskväljavirtuoos Xavi.
Barcelona keskväljavirtuoos Xavi. Foto: SCANPIX

FC Barcelona mängujuht Xavi oli Hispaania liiga avavooru järel 7:0 võidu üle ülimalt õnnelik ning tunnustas uut peatreenerit Gerardo Martinot.

«Eelmisel aastal olime taktikaliselt väga kehvad, kuna Tito oli ära (endine peatreener Tito Vilanova – toim.). Selle tulemusena kaotasime endale omase mobiilsuse,» kommenteeris Xavi Hispaania meediale. «Martino on väga tõsine treener, kes armastab kõva tööd ja on mängijatega lähedane – võtame otsuseid vastu konsensuse teel.» 

Uue peatreeneri aadressil jagus kiidusõnu ka Sergio Busquetsil, kes kiitis Martino taktikalisi valikuid.

«Kui paneme vastasele kõva surve peale, on ka keskväljal rohkem ruumi. Kui kõik pressivad varajases faasis, aitab see palli kiiremini vastase käest kätte saada. Eelmine hooaeg oli meile raske, kuna toimus palju muutusi. Me polnud piisavalt stabiilsed. Uus peatreener on meid pannud mängima sellise taktikaga, millega tunneme end kõige mugavamalt,» kiitis Busquets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles