Galerii: Tartus toimus öölaulupidu Järjepidevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul toimus Tartus öölaulupidu Järjepidevus.

Laulupeol osales ka president Toomas Hendrik Ilves. «Siin maal on meie inimestes tohutult jõudu, tohutult palju lootust ja sihikindlust, sitkust ja hoolivust, usku ja armastust, vaba tahet ja soovi pürgida parima poole, et teha kõik paremaks,» rääkis president oma kõnes.

Järjepidevusel astusid üles paljud tuntud lauljad ja muusikud - Lenna Kuurmaa, Siiri Sisask, Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Tõnis Mägi, Toomas Lunge, Mari Pokinen, Liisi Koikson, Ott Lepland, Riho Sibul, Laura Põldvere, Rain Simmul, Jaan Sööt, Gerli Padar, Sandra Nurmsalu jpt. Ansamblitest osalevad The Sun, Ultima Thule, Pantokraator, Justament, Jäääär, Mahavok, Rosta Aknad, Singer Vinger, Jääboiler jt.

Laulupeoga tähistati nii Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva kui ka 25 aasta möödumist Tartu X Muusikapäevadest – hilisemate laulva revolutsiooni öölaulupidude ava-akordist – just seal kõlasid esmakordselt terviktsüklina Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu.

Vaata piltidelt, mis Tartu lauluväljakul toimus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles