Välisturistid pole võidusammast veel avastanud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba juures leidub vaid eestlaseid.
Võidusamba juures leidub vaid eestlaseid. Foto: Liina Luhats

Täna Tallinna südalinnas erinevast rahvusest turiste küsitledes selgus, et enamik neist ei ole äsja avatud Vabadussõja võidusambast kuulnudki. Põhjus võib peituda selles, et võidusammas Tallinna tutvustavate tuuride kavasse veel ei kuulu.


Kui Postimees.ee täna võidusamba kohta väliskülaliste arvamust uuris, ilmnes, et monument pakub seni veel huvi vaid eestlastele ja soomlastele.

«Turismifirma Reisiekspert ei ole veel võidusammast välismaistele külalistele tutvustama hakanud ja hetkel ei ole see veel otseselt ka plaanis. Muudatus on aga kavas sisse viia arvatavasti veidi kaugemas tulevikus,» rääkis firma sissetuleva turismi kliendihaldur Marion Karro.

Samuti ei ole võidusammas veel kahekorruseliste bussidega linnas tuure tegeva firma City Sight Seeing kavas.

Turismifirma Estravel vahendusel oli 600 sakslastest kruiisituristi juba võidusambaga tutvunud ning peagi on plaanis lülitada sammas ka kõikidesse ekskursiooniprogrammidesse, praegu enamikes kavades seda veel pole. Balti tootesuuna direktori Malle Pottsepa sõnul  oli vabadussammas kindlasti vaatamisväärsuseks juba ehitusjärgus ning loomulikult on vabadussammas juba alates avamisest üks Tallinna linna olulistest vaatamisväärsustest, mis lülitatakse võimaluse korral igasse ekskursiooniprogrammi.

Vanalinnas patseerivatest turistidest ei olnud võidusamba läheduses jälgegi. Kohal oli hoopis rohkelt eestlasi, kes kõik sammast uurimas ja silitamas käisid. Kohapealt leidis Postimees.ee siiski ka mõned Soome külalised, kes arvasid, et monument tundub kuidagi liiga üksik.

«Samba otsas olev rist sobib hästi kokku Lääne-Euroopa ajalooga. Siin linnas on palju klaasist maju ning see sobib üldiselt linnaga väga hästi kokku. Mis häirib, on see, et plats peaks monumendiga rohkem kokku sobima. Hetkel näeb sammas välja natukene üksik.» rääkisid põhjanaabrid.

«Veidi robustne tundub see monument. Ei sobi väga hästi ümbrusega kokku,» kommenteeris veel üks soomlasest proua.

Teistest rahvustest turistide seas ei olnud tervest vanalinnast leida kedagi, kes oleks seda muust nähtavast kuidagi eraldanud ja enamik küsitletud välismaised linnakülastajaid ei olnud monumenti isegi näinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles