Ülikoolid ei saanud tänavu kõiki õppekohti täis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Ülikoolid ei saanud tänavu kõiki plaanitud õppekohti täis, sest tasuta kohti on oluliselt rohkem kui varem ja ka õpilastel on suurem valikuvõimalus.

Tartu Ülikoolis jäi bakalaureusetasemel erinevatel õppekavadel vabaks umbes 150 õppekohta ja magistris umbes sada kohta, näiteks klassikalise filoloogia magistriõppekavale ei esitatud aga ühtegi avaldust, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Päevase õppe puhul võib küll olla see mõju, et paljudes ülikoolides tasuta õppekohtade arv kasvas ja seepärast oli kandidaatidel märksa suurem valikuvabadus,» selgitas Tartu ülikooli vastuvõtuspetsialist Tuuli Kaldma.

Tallinna Tehnikaülikooli vastuvõtuspetsialist Barbara Hein ütles, et lõplikku vastuvõetute arvu on keeruline öelda, kuna sisseastunute immatrikuleerimisprotsess alles käib, aga ka tehnikaülikoolis oli erialasid, kuhu ei laekunud piisavalt avaldusi. «Eelkõige sellepärast, et sel aastal on oluliselt vähem gümnaasiumilõpetajaid. Teine põhjus on see, et pehmetele erialadele on seoses kõrgharidusreformiga rohkem kohti,» ütles Hein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles