Vene võimud on vabaühenduste seast leidnud vaid 22 «välisagenti»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas asuva inimõigusorganisatsiooni Memorial kontorile soditud kiri kuulutab ühenduse Ühendriikide välisagendiks.
Moskvas asuva inimõigusorganisatsiooni Memorial kontorile soditud kiri kuulutab ühenduse Ühendriikide välisagendiks. Foto: AP/Scanpix


Venemaa peaprokuratuuri andmeil saab välismaalt rahastust 2200 mittetulundusühingut, ent tuhandest kontrollitud vabaühendusest tembeldasid uurijad nn välisagentideks vaid 22.


«Piiri tagant finantseeritakse enam kui 2200 mittekommertslikku organisatsiooni. Kontrollitud on umbes tuhat. Välisagentide funktsioone täidab neist 22,» teatas peaprokuratuuri juhtivametnik Aleksei Žafjarov täna presidendi juures tegutseva inimõiguste nõukogu istungil.

Tuginedes möödunud aastal vastu võetud seadusele, mis kohustab välismaalt raha saavaid vabaühendusi end välisagentidena registreerima, asusid prokuratuur, justiitsministeerium ja maksuteenistus sel aastal MTÜ-sid massiliselt kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles