Linnaosavanem lõikas jäätisekohvikus lindi läbi

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rocca al Mare keskuses toimunud Algida Happiness Stationi avaüritus tõi tasuta jagatava maiuse jahil laste kõrvale sümboolset linti lõikama nii äri eestvedajad kui ka Haabersti linnaosavanema Marek Jürgensoni.

Jäätist sai Jürgenson maitsta mõistagi väljaspool pikka järjekorda, noored müüjaneiud sattusid nii tähtsale külalisele serveerimisest alguses küll veidi pabinasse, kuid segasid külma maiuse lõpuks vastavalt soovidele kokku. Linnaosavanem hindas jäätist väga heaks.

Algida Happiness Stationi äri eestvedajate sõnul on Tallinnas avatavate jäätisekohvikute näol tegemist esimese katsega tulla turule ka Kesk- ja Ida-Euroopas. Sarnane kohvik avatakse laupäeval, 24. augustil kell 14 ka Ülemiste keskuses.

Keti esindajaga Baltimaades, ICC Baltic OÜ juhatuse liige Vjaceslavs Nebogatihs ütles, et Eesti näol on tegemist riigiga, kus jäätise tootmisel ja tarbimisel on pikk traditsioon. «Me ei vaatle aga kohalikke tootjaid oma konkurentidena, kuna erineme neist oluliselt,» märkis ta. Juhul, kui nende Tallinna kaubanduskeskustes avatavad jäätisekohvikud osutuvad edukaks, pidas ta võimalikuks ka jätkuvat laienemist teistesse Eesti linnadesse.

Innovatiivse kontseptsiooniga jäätisekohvikute keti eripäraks on kombineerimisvõimalus. Kliendi silme ees segatakse külmal marmorplaadil kokku erinevaid jäätisesorte, kastmeid, puuvilju, šokolaade ja muid lisandeid, millega luuakse kordumatu jäätis. Firma äätisesortide ja koostisainete valik võimaldab luua umbes 1,9 miljonit erinevat jäätist. Nebogatihse sõnul on nende trumbiks ka jäätisesõbrale juba tuttavad kaubamärgid nagu Magnum, Carte d’Or jt.

Vjaceslavs Nebogatihs pidas konkurentsivõimeliseks ka jäätisekohviku hindu – suur jäätis lisanditega maksab 3.20, väiksemad veidi üle euro. Samuti olla hinnad tema sõnul Eesti Algida Happiness Stationis odavamad kui mujal Euroopas.

Esimene Happiness Station kohvik avati 2009. aastal Saksamaal Berliinis. 2013. aasta suvel töötas Saksamaal juba 50 jäätisekohvikut. Kett on nüüdseks laienenud Iirimaale, Hollandisse, Itaaliasse, Hispaaniasse, Indiasse ja Mehhikosse. Eesti sai esimeseks Kesk- ja Ida-Euroopa riigiks, kus Unilever avab Happiness Stationi keti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles