Jakobson: väikeparteid on olnud suvel aktiivsemad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Jakobson
Mari-Liis Jakobson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ülikooli politoloogo Mari-Liis Jakobsoni hinnangul tõusis väikeparteide toetusprotsent suvel näidatud suurema aktiivsuse tõttu.

«Parlamendiväliste erakondade toetust võib seostada mõneti sellega, et nad on olnud suvel aktiivsemad kui parlamendierakonnad,» ütles Jakobson ERR-i raadiouudistele, vahendas ERRi uudisteportaal

Jakobson rääkis, et kuivõrd kohalikud valimised on tulemas, siis on võimalik, et nad on pilti natuke rohkem tagasi tulnud.

Üheks oluliseks mõjutavaks teguriks on tema hinnangul olnud ka erakondade rahastamise skandaal, mille paljuski said endale kaela valitsuserakonnad. «Teiseltpoolt on ilmselt hakatud vasakpoolsemaid erakondi hakatud nägema tõsise alternatiivina,» pakkus Jakobson.

EMORi uuringuekspert Aivar Voog ütles märkis, et kuna suurerakonnad on viimasel ajal väga palju kriitikat saanud, siis ilmselt oli nende inimeste jaoks väikeerakond see alternatiivne vähem kritiseeritud variant.

«Neid palju ei ole, kelle arvamused muutusid, aga nende jaoks oli väikeerakond ajutine alternatiiv,» ütles Voog.

Augustis toetas parlamendierakondi kokku seitse protsenti vähem inimesi kui juulis, samas kui kahe parlamendivälise erakonna toetus tõusis valimiskünnise lähedale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles