Bo Xilai kutsus tema vastu tunnistanud abikaasat hulluks

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonis, väljapressimises ja võimu kuritarvitamises süüdistatav Bo Xilai astus kohtu ette.
Korruptsioonis, väljapressimises ja võimu kuritarvitamises süüdistatav Bo Xilai astus kohtu ette. Foto: SCANPIX

Hiina kompartei kunagine juhtfiguur ning nüüdseks ilmselt pikka vanglakaristust ootav Bo Xilai ei nõustunud oma abikaasa tunnistustega, milles ta mehe ebaseaduslikku tegevust kinnitas.

«Ta on muutunud – ta on hull ja tihti valetab,» vahendas Reuters kohtuistungi protokolli.

«Tema vaimuhaigust ära kasutades survestasid ülekuulajad teda meeletult. Minu seisukoht on, et tema tunnistus on antud psühholoogilise surve all ning kannustatud lootusest väiksem karistus saada,» lisas ta.

64-aastast Bo’d süüdistatakse pea 27 miljoni jüääni (3,3 miljoni euro) omastamises, samuti korruptsioonis ning võimu kuritarvitamises.

Bo toetajate sõnul viis tema maoistlik sotsiaalpoliitika ta vastuollu Pekingi reformistidega, paljastades lõhesid nii komparteis kui Hiina ühiskonnas laiemalt.

Kohtuistung on välisreporteritele suletud ning vaatlejate sõnul võib see koguni üks suur näidend olla, milles Bo üksikud repliigid ning vastutasuna lühendatud karistus peaksid kinnistama seda, et tegu on õiglase istungiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles