Savisaar palub Ilveselt uut karistusseadustikku mitte välja kuulutada

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksrahutused Viru tänaval.
Pronksrahutused Viru tänaval. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pöördus täna president Toomas Hendrik Ilvese poole palvega jätta välja kuulutamata riigikogus vastu võetud karistusseadustiku muudatused, mis kriitikute hinnangul piirab meeleavalduste korraldamist.

Keskerakonna esimees leiab, et seadus riivab ebaproportsionaalselt kodanike põhivabadusi ja vähendab demokraatiat ning mitmed muudatused on vastuolus Põhiseaduse § 45 (väljendusvabadus) ja § 47 (koosolekuvabadus).

Seadus võib võtta inimestelt igasuguse tahte ja võimaluse koguneda ning arvamust avaldada, kahjustades niimoodi ulatuslikult Eesti ühiskonna demokraatlikku toimimist, teatas partei.

President on saanud seaduse välja kuulutamata jätmiseks juba massiliselt protestikirju. Politoloog Oudekki Loone eestvedamisel kutsutakse veebilehel http://8mai.wordpress.com üles kaitsma kogunemisvabadust ja palutakse presidendil seadusemuudatust mitte välja kuulutada.

Vabadussõja võidusamba avamisel peetud kõnes eneseväljenduse vabadust tähtsustanud Ilves teeb oma otsuse teatavaks hiljemalt juuli alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles