Mupo piletikontroll ei tohi bussi üle 3 minuti kinni hoida

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitseinik pileteid  kontrollimas.
Munitsipaalpolitseinik pileteid kontrollimas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) ei tohi kokkuleppeliselt linna ühistranspordifirmadega sõidukeid piletite kontrollimisel kinni hoida kauem kui kolm minutit, et sõidukid ei jääks graafikust lootusetult maha.

Mupo kontrolliosakonna peainspektor Marek Helinurm ütles, et Tallinnas ühistransporditeenust pakkuvate firmadega on kokku lepitud, üle kolme minuti ühistranspordis piletikontrolli ei teostata. «Keskmine kontrolli aeg on 1,5-2,0 minutit,» lisas ta. «Kontrolörid peavad ettenähtud ajast kinni, et sõidukid ei jääks graafikust maha.»

Postimees.ee lugeja kirjutas aga, et tihti kestab bussi seismine piletite kontrollimise ajal 5-8 minutit ning see on piisav aeg, et jääda järgmise bussist maha. Lugeja väitel on ta kogenud ka umbes 15 minuti pikkust kontrollimist, mil sama liini järgmine buss mööda sõitis.

Tallinna autobussikoondise suhtekorraldaja Sirje Roht ütles, et mupo piletikontrolliga on kokku lepitud, et piletite kontrollimiseks peatatakse busse kinni mitte rohkem kui vaid paariks minutiks, et oluliselt mitte häirida graafikust kinnipidamist.

«Sõidugraafikud on mõeldud ikkagi liini läbimiseks kella järgi, muidu kaotavad nad üldse mõtte,» lausus ta. Roht lisas, et üldjuhul peavad piletikontrollid kokkulepitud ajast kinni, kuigi esineb ka juhtumeid, kus bussijuhtidelt tulnud info alusel on võtnud sõidudokumentide kontrollimine tunduvalt rohkem aega ja buss graafikust kõvasti maas.

«Kuid enamasti on siis juhtunud ikkagi mingi eriolukord,» sõnas Roht. «Siiamaani ei ole mupol kõrvalekaldumisi busside kinnipidamise ajalisest kokkuleppest siiski häirival määral esinenud.»

Tallinnapostimees.ee kutsub lugejaid üles kirjutama selle loo kommentaarides oma kogemustest, kui pikalt kestavad mupo piletikontrollid, mille käigus ühissõiduk seisma jäetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles