Keskerakond taotleb riigikogu juhatuselt Sibula väljavahetamist

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul
Heiki Sibul Foto: Pm

Keskerakond pöördus riigikogu juhatuse poole taotlusega kutsuda oma ametist tagasi vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul, sest partei hinnangul pole komisjon suutnud seaduspäraselt korraldada Euroopa parlamendi valimisi.

«Teatavasti otsustas riigikohus eile rahuldada Keskerakonna kaebuse ning tühistada kolm valimiskomisjoni otsust, millega eelnevalt loeti seadusevastaselt kehtivaks üle kahesaja ainult ühe pitsatijäljendiga sedeli,» märkis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. «Selles tulenevalt on minu hinnangul selge, et seadust rikkunud ja seda ka meedia vahendusel korduvalt õigustanud Heiki Sibul tuleb välja vahetada.»

Toobali väitel on Sibul oma ametis läbikukkunud ja peaks tagasi astuma. «Võttes aga arvesse asjaolu, et Sibul valimiskomisjoni esimehe kohast ei loobu, otsustas Keskerakond pöörduda antud küsimuses abi saamiseks riigikogu juhatuse poole,» lisas ta.

Toobali sõnul pole valimiskomisjon teinud kõike endastolenevat Euroopa Parlamendi valimiste korrektseks ja edukaks läbiviimiseks ning õhku on jäänud kümneid vastuseta küsimusi nii eelhääletamise, e-hääletamise kui valimisööl toimunu kohta.

E-hääletamise hea tava rikkunud Keskerakond hakkas Sibulat ägedalt kritiseerima juba enne valimispäeva ning partei pole rahul ka Sibula suhtluslaadiga. Riigikogu juhatusse kuuluvad riigikogu esimees Ene Ergma (IRL) ning aseesimehed Keit Pentus (Reformierakond) ja Jüri Ratas (Keskerakond).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles