Tarien: Hollandi õhuvägi hindab Ämari lennubaasi kõrgelt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuningliku õhuväe ülem arutab Eestis Balti õhuturbe küsimusi.
Hollandi kuningliku õhuväe ülem arutab Eestis Balti õhuturbe küsimusi. Foto: Kaitseväe peastaap

«Hollandi õhuväelased hindavad kõrgelt värskelt renoveeritud Ämari lennubaasi kaasaegseid tingimusi ja taristut ning meie efektiivset õhuseiresüsteemi,» ütles Eesti õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien, kohtudes Hollandi kuningliku õhuväe ülema kindralleitnant Alexander Schnitgeriga.

Schnitger, kes viibib Eestis täna ja homme, arutab Tarieniga Hollandi edasist osalust Balti õhuturbemissioonil ning võimalikku osavõttu Kevadtormi õppusest, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Tarieni sõnul seovad Eesti õhuväge Hollandiga head koostöösuhted, mitmed Eesti õhuväe spetsialistid on Hollandis täiendanud oma erialaseid oskusi.

Õhuvägede juhid arutavad visiidi raames ühisharjutuste korraldamist Eesti õhuruumis ning Ämari lennubaasi kasutusvõimalusi. Eesti õhuvägi on huvitatud hollandlaste pikaajalistest kogemustest lennuteabe süsteemide arendamisel ning koolitusvõimalustest.

Visiidi käigus tutvub kindralleitnant Schnitger lennubaasiga ning külastab NATO küberkaitse koostöökeskust Tallinnas, samuti kohtub Hollandi õhuväe ülem kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkoviga.

Hävituslennuki piloodina ning lennuüksuse ülemana on Alexander Schnitger osalenud mitmetel rahvusvahelistel NATO operatsioonidel. Kuningliku õhuväe ülemaks määrati kindralleitnant Schnitger eelmise aasta märtsis.

Sada aastat tagasi ühe lennukiga alustanud Hollandi õhuväel on tänapäeval üle saja viiekümne õhusõiduki. Hollandi kuninglik õhuvägi on aktiivselt osalenud NATO operatsioonidel ning on tihedalt integreerunud Belgia ja USA õhujõududega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles