Martin Hallik: ei ole lihtne! Ei peagi olema

, ajaloolane ja TÜ õppeprorektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Hallik
Martin Hallik Foto: SCANPIX

Ülikoolidel oleks ülimalt tark tudengite arvu vähendada, et jääks rohkem aega ja raha tudengite õpetamiseks, kirjutab Tartu Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik.

Alates käesolevast aastast on ülikooli sisse saada eriti lihtne, võis lugeda 12. augusti Postimehest. Mis siis muutunud on? Toimus kõrgharidusreform ja tasuta ülikooli õppima pääsemine on nüüd ses mõttes tõepoolest tunduvalt lihtsam.

Tudengikandidaate jääb demograafilise languse tõttu vähemaks, kuid silmapaistvalt rumalamaks pole tudengikandidaadid jäänud. Selle eest au ja kiitus õpetajatele! Ilma teie pühendunud tööta oleks olukord tõepoolest kurb. Aga õnneks on asjalood teistsugused. Olgu siinkohal välja toodud, et Tartu Ülikooli astujate puhul tõusis keskmine punktisumma, millega sisse saadi, mulluselt 79 punktilt sel aastal pea 82 punktile, andes tõestust sellest, et tase on endiselt kõrge ning latt pole kaugeltki langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles