Juunis saadud teenuse eest saab maksta vana või uut käibemaksu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik igapäevaseid teenuseid läheb 1. juulist kallimaks.
Enamik igapäevaseid teenuseid läheb 1. juulist kallimaks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Juunis saadud teenuse eest võib maksta nii vana kui ka uut käibemaksu, sõltuvalt sellest, millise ajavahemiku eest maksta tuleb.


Regulaarselt osutatava teenuse puhul loetakse teenus osutatuks, mil lõpeb ajavahemik, mille kohta arve esitatakse, selgitas rahandusministeerium. Näiteks kui teenust osutatakse ajavahemiku 15. juunist kuni 15. juulini, siis tuleb vaadata, millal toimus teenuse eest tasumine. Kui teenuse eest tasuti juunis, siis rakendatakse 18protsendilist maksumäära, kui tasutakse juulis, siis on maksumäär 20 protsenti.

Suured elektri- ja veefirmad on palunud oma klientidel teatada arvesti näidud kuu viimase päeva seisuga, lubades sel juhul, et arveid saab tasuda veel juulis väiksema käibemaksumääraga.

Rahandusministeerium selgitas, et kui kaup või teenus on enne 1. juulit kätte saadud, siis saab ka veel pärast 1. juulit makstaval arvel tasuda vana 18-protsendist käibemaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles