Pärnumaa sõitjad ja Pärnumaa hobune võtsid Lätis karikaetapi

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis võidutsenud Andrus Kallaste, Taimi Usin ja täkk Veto.
Lätis võidutsenud Andrus Kallaste, Taimi Usin ja täkk Veto. Foto: Maarja Saare

Nädalavahetusel Lätis toimunud rakendispordi võistlusel "Carriage driving Baltic cup II round – Kocenu cup 2013" tegid ajalugu Pärnumaa rakendisportlased, tulles poniklassis ligikaudu 40. ekipaaži hulgas karikaetapi võitjaiks.

Võidu napsanud rakendit juhtis muidu üldsusele ratsaspordi takistussõitjana tuntud Andrus Kallaste Tori vallast, kelle teiseks numbriks oli elukaaslane Age Põldaru. Kallaste rääkis, et võit on tema jaoks seda tähtsam, et võidurakendit vedas Pärnumaal Taimi Usina aretatud Eesti tõugu hobune, täkk Veto.

"Meil õnnestus karikaetapp ponide arvestuses võita ja koonuste sõidus, kus on olulised puhtus ja kiirus, tulla üldvõitjakski. Võit on seda tähendusrikkam, et tavaliselt on neil võistlustel peamisteks favoriitideks lätlaste ja soomlaste kõrval leedukad, kellel on rakendispordis pikaajalised traditsioonid," rõõmustas Kallaste.

Tori vallas Randivälja külas elav Usin on hobuseid Kallaste sõnade järgi aretanud juba kaua, tema edu just Eesti tõugu hobuste aretustöös on olnud märkimisväärne.

"Veto ema Andra on väga kuulsa Eesti tõugu täku Aku järglane ja on võistelnud paljudel hobuste veokatsetel. Andra on näiteks Soomes Vaasas korraldatud vedanud võistlustel kelku, mis ületas tema keharaskust üle kahe korra," ütles sportlane.

"Ma ei saa jätta veel kord märkimata Veto andekust. Ta on viieaastane, treeningus olnud vaid neli kuud. Ja juba teeb märkimisväärseid tulemusi," kiitis Kallaste oma võistluskaaslast.

Eesti ratsaspordiliidu rakendispordi peatreener Marko Villemson, kes Lätis hindas rakendite koolisõitu, leidis Pärnumaa ekipaažile samuti üksnes kiidusõnu: "Olin varem ekipaaži näinud Eesti meistrivõistlustel, siis olid nad head. Kuid Lätis olid nad ülihead. Tegelikult poleks uskunudki, et tegu on Eesti tõugu hobusega. Allüür ... Hobune on üllatavalt kiiresti arenenud. Krossi ma ise pealt ei näinud ega oska öelda, kuidas leedukad neid taga ajasid, kuid ekipaaži tulemus räägib juba ise enda eest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles